Vinn på lotteri och lev längre

En frände till jag berättade för mig att människor var uppradade i 10- personers vidd till hennes butik där hon bland andra avyttrade lotto.

De ville handla talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre folk investerade sina surt förvärvade pengar för en möjlighet att bliva en vinnare.

När de mesta människor känner till att pengar ej ensamt kan ge fröjd, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de mesta folk som egentligen allaredan innehar tillräckligt med slantar är mer tilltalade av tillgängliga mer.

Tydligen stå sig de mesta med Mae Wests betraktelse: “Jag innehar varit burgen samt jag har varit fattig.
Och rik är bättre “.

Alternativt kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en möjlighet att bevisa att pengar inte kan göra jag lycklig”. Mer info

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre rik och frisk i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de mesta utav oss innehar kommit att begripa: ”Rikedom är inte en fråga om att äga massor utav mycket, det handlar om att få vad man önskar ha”.

Och John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), genom att rekommendera en annan typ utav välstånd definierat i termer utav vänlighet, intelligens, känslighet samt gudsfruktan.

Slantar antagligen ej kan handla lycka alternativt kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan inhandla ett bättre liv: rika folk lever alltså längre än fattiga folk.

Forskning tyder på att människor med högre inkomster är lyckligare samt tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Även när källan till förmögenhet är en lotterivinst, ökas livslängden och högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning utav lotterivinnare visade att slantar i sej minsann ej köper veckor, månader, men flertal år av tillägg liv.

Det är förhållandet emellan pengar samt andra saker som är nyckelfrågan, att avväga vad vi absolut behöver för oss själva och vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara orsaken till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter att, sade Aristoteles att folk hade förstörts av sina slantar, men nämnde att det var besvärligt, om ej omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att uppnå en harmoni mellan konkurrerande attraktioner.

Och franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav balans emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, festligt, ana, fitness, familj samt formell samt vardaglig skolning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt andra har berättat i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Oavsett om man innehar vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt kontext.

Även om du idag kan leva längre, samt man idag är en besegrare, uttalar J. Paul Getty “Om man kan räkna dina pengar, ska man ej en miljard dollar”.