Värna miljön och tillverka ditt eget snus tillsammans med glycerin

Visst är smak och doft betydelsefulla då man tänker göra sitt eget snus, men det behövs diverse viktiga ingredienser också. Det krävs bland annat glycerin för att lyckas när man blandar sitt eget snus för att förhöja smaken och ge en längre hållbarhet. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

Kan du märka skillnad på glycerin samt glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Kan du vara säker på att det är samma sak? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Namnet Glycerin är numera ersatt av Glycerol.

vad

Hur känna igen Glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Man tillsätter glycerin till vin för att öka dess fyllighet.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. En variant kan vara glycerol för gummibearbetning och absolut inte ska förtäras.

Har du endast korrekt variand utav glycerinet är man trygg.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Ett förmodligen inte så välkänt område är munvatten där de bakteriehämmande egenskaperna kommer till nytta. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. Med ett bra recept så kan man få till en god balans. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

Glycerol handlar du smidigast och sannolikt allra billigast på internet

Sök på Google var du kan hitta glycerin, annars är Tradera och Prisad ett par tips att börja på. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Planera alltid så du inte köper för liten mängd. vegetabiliskt glycerin köpa Att denna produkt har flera användningsområden utöver att göra snus har du sett. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.