Tvärtemot vad som sprids av bloggare och journalister på nätet så fungerar inte handpris mot coronaviruset

Handsprit behövs inom vården för att döda bakterier, mot virus är det verkningslöst. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Försäljningen är enorm och säljande företag säger inget till kunderna om detta.

Kända bloggare sprider budskapet att visserligen fungerar inte handsprit mot virus men coronaviruset är ett undantag.

Man länkar till handsprit där man får provision och har en förklaring – som man ofta kopierat från någon annan sajt – varför det plötsligt fungerar.

Använd inte handsprit för det ökar risken att smittas av coronaviruset

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Fettet i porerna löses upp och porerna står öppna.
När handspriten torkat står händerna helt utan skydd mot coronaviruset smitta.

Vattenbaserad alkoholfri handdesinfektion däremot dödar coronaviruset. Finns fortfarande att köpa på prisad.seRelaterade produkter som antibakteriell handtvål och desinfektionsmedel finns också.

bakteriedödande

Uppmaning från överläkare på Sahlgrenska och professor i bakteriologi – Kasta all handsprit

Coronaviruset dödas inte av handsprit. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Effekten handsprit har är endast mot bakterier, handspriten är verkningslös mot virus.
– Kasta all handsprit uppmanar hon.
– På alla arbetsplatser jag hjälper kastar jag all handsprit. På sjukhus och inom vården behövs däremot handsprit.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

T-röd denaturerad T-sprit, vatten och glycerin i blandning är verkningslös mot coronaviruset.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Därefter skall denna illaluktande sörja användas på händerna.

Bloggare och även tidningar sprider dessa recept utan minsta eftertanke. T-Röd säljer som smör i solen.

Handsprit, hemmagjord eller ej, fungerar inte mot coronaviruset. Den slår ut hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset och kanske många gånger dödat det.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. Klicka här för att gå till coronaviruset.info. Denatureringsmedel är tillsatt för att göra T-röd odrickbar. Därefter är den färgad med färgämne.

Det finns nog ingen hudläkare som skulle godkänna användande på händerna.

Så här kan man blanda egen fungerande handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter med stor risk att de är verkningslösa eller farliga, godkända tillverkare står under kemikalieinspektionens tillsyn.

Handdesinfektions är slut i hela landet, vem kan leverera?

På några dagar tog handsprid, handdesinfektion och desinfektionsmedel slut i hela Europa. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

Hela Europa har slut på handdesinfektion och desinfektionsmedel. Hela EU har slut på tomflaskor, pumpar och sprayers. I handdesinfektion används glycerin och det är nu en bristvara. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Det finns företag som är så fräcka att de säljer desinfektionsmedel de inte har. Köparen skall få leverans senare, hen hamnar i en kö. Kunden får vänta och hoppas på leverans innan hen blir smittad.

Ytdesinfektion och handdesinfektion är när detta skrivs slut i alla närbutiker och apotek. Bakteriedödande tvål är också slut.

Dessa nätbutiker kan däremot leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Mindre företag som säljer direkt till sina kunder. Inte så kända utan av sin egen kundkrets. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
De som söker på Google skickas till butiker utan varor.