Starta nyttja aromolja för god vällukt i erat hem.

Om du vill pröva något nytt som kan få ditt hem att upplevas som riktigt gosigt och väldoftande så ska du utbilda dig mer om oljor med doft. Man kan använda aromolja på många olika sätt. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Aromoljor används inte bara till massage eller att ge goda dofter, de används också för att smaksätta drycker som exempelvis kaffe.

Vilka eteriska oljor eller aromolja tycker du doftar rätt?

Spännande för dig att utforska det oändliga utbud av olika oljor som finns. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. Många är dock överens om att oljor som pepparmintolja och eukalyptusolja ger en känsla av friskhet och kanske också lite kyla vilket man kan vara intresserad av en mycket varm sommardag.

eteriska

Undersök vilka dofter som du tycker om och använd dessa mer flitigt i vardagen. Om du använder dig av doftkrus med ljus som värmer vattnet kan du prova en mängd olika oljor eftersom det bara behövs ett par droppar olja till varje försök. Tack vara Internet är det lätt att hitta en bra webbutik som erbjuder ett stort sortiment av olika oljor med bra kvalitet och till bra priser.

Fördelen med att använda doftkrus är att det är lätt att anpassa oljorna till olika årstider och väderlekar. Låter det inte mysigt att tända ljus, få lite värme och en god doft kulna vinterkvällar? doftolja till ljus På sommaren kan små puffar med vatten från en vattensprayflaske med några droppar svalkande olja vara rena drömmen.

Det är som sagt fritt fram att experimentera med både dofter och smak, en munspray blandad av vatten och några droppas pepparmintolja kan vara en idé. Det är nödvändigt att skaka flaskan så innehållet blandas. Du kan blanda flera olika oljor och på detta sätt skapa helt nya egna smaker.

Har man barn i förskoleåldern så kan ett litet tips vara att se till att ha doften rosmarin hemma. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Löss, eller blodsugare håller du bort enkelt eftersom de inte gillar samma dofter som oss – vilket är tur.

Testa också helt nya smaker på kaffet och på kolsyrat vatten

Billigare läsk än att tillstätta 1 droppe aromolja till 1/2 – 1 liter vatten som du kolsyrar finns knappast. Ge ditt kaffe en knuff med ett par droppar aromolja.

Hundratals olika smaker kan ge ditt gamla brygg- eller kokkaffe en knuff mot nya upplevelser. Du får full kaffesmak samtidigt som en stark smak av tex godis. Om du gillar karameller så måste du prova att blanda i en droppe av aromolja stjärnanis- pepparmint eller eukaluptus. Glöm inte bort att prova en mix av flera sorter aromolja. Varje liten flaska ger många droppar, så prova på utan att vara rädd att din nya smak kostar en massa.

Att en droppe aromolja i kaffet kan vara en ren energikick är ingen tvekan. Pepparmintoljan i kaffe eller kolsyrat vatten ger också en välmående mage och frisk andredräkt.

När du tror att du har hittat din ultimata egna smak, stanna inte där för det väntar hundratals runt hörnet. Låter smaken som någonting konstigt? Prova den i vilket fall. Om du ser till priset kostar aromolja nästan ingenting per droppe. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.