Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Du måste desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Då kanske det är bättre att använda en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Gör det inte bara om du har symtom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. Det ger ett bra grundskydd.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. En bakteriedödande spray ger mycket god spridning. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Det får inte ta slut. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

dax

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Därför måste du tänka på vad du tar i.