Så gör du etiketter på rulle

Tryckeriet kan ta god tid på sig att göra nya etiketter. Att jobba med etiketter på rulle och en egen etikettmaskin kan vara mycket smidigare. Det går att trycka en mängd olika etiketter.

Enkelt betyder inte att det ser amatörmässigt ut

etiketteringsmaskin

Det är enklare än vad många tror. Blanka fina etiketter med streckkod som syns tydligt gör ett gott intryck. Det är lätt. Det är något som alla kan lära sig.

Det är kul med etiketter på rulle

Du får proffsiga papper med etiketter på rulle. Vissa etiketter är billiga men de ser inte billiga ut. Använd dem där det passar dig.

Det kan ta tid att fästa produkterna. Du kan göra det själv eller använda maskinen. Självhäftande etiketter är enklast att hantera. Men det är viktigt att man fäster på rätt sätt så att streckkod och annan information fortsatt syns på ett tydligt sätt.

Rätt etikett

När det handlar om flaskor så måste etiketterna sitta fast. Endast rätt etiketter på rulle fungerar. Den måste sitta ordentligt.

Tänk på formen också. Det här är inte samma sak som en burk där man får en jämn platt yta. Etiketten får inte skrynkla. Det måste ju gå att se vad det står.

Anlita ett tryckeri eller gör egna etiketter?

Det är en viktig fråga. Man kan klara av det utan egentlig kunskap. Det går ju att anlita en designer för att skapa snygga etiketter som man sedan trycker på plats.

Men det är ofta en fördel att göra tillverkningen av dessa själv. Hos allt-fraktfritt.se hittar du allt du behöver för att lyckas.Där kan du exempelvis köpa Epson7500G etikettfärgskrivare. klisteretiketter Det kan inget trycker.

För enklare märkningar med svart text på vita matta etiketter så finns Brother P-touch termoetikettskrivare och 20-talet etikettformat jättebilligt på dustin. Allt du behöver ingår.

Dessutom skriver Epson7500G ut med fotokvalitet, en högupplösning högre än etiketter från tryckeri. Det mesta går att tryckas.

Det öppnar upp en helt ny värld av flexibilitet. nya märkningsregler eller att klistret torkar ut, att slippa köpa stora upplagor för att få ett vettigt pris är andra fördelar som spelar in.

Men ibland behövs tryckeriet. Komplicerade produkter kan behöva expertkunskap.

Man kanske inte har tid heller. Då kan externa kostnader vara fullt rimliga. Att märka själv kan ändå vara en bra ide. Den kan bli mycket snygg och den blir bra mycket billigare utan tryckeriets inblandning.