Så enkelt ta bort dålig lukt från skor

Många svenskar lider idag av fotsvett. Det kan även fortgå på sommaren.

Men du behöver inte skämmas, det är helt naturligt. Idag finns det spray som du kan använda dig av för att bli av med dålig lukt. Sprayen tar bort den dåliga lukten.

ta

Via allt-fraktfritt.sesäljer fler varianter av luktborttagande spray. Den ena är Luktstopparen, den är så hudvänlig att den fungerar som deodorant under armarna. Tar bort svett i 12 timmar.

Gamla skor kan vara svåra att fixa

Skor som är kraftigt slitna är det lika bra att kasta. Men innan du kastar dem kan du prova att ge dem en behandling med sprayen. Frågan är bara om du verkligen vill kliva omkring med skor som förvisso inte luktar fotsvett men som ändå ser sorgliga ut.

Men när de är helt utslitna är det nog billigare att köpa nya än att reparera dem. Allt måste kastas tillslut. Även skor. Använd bara sprayen på skor som du tycker det är värt att rädda.

Nu kan du enkelt ta bort dålig lukt

Det finns olika sprayer för olika områden. De finns såklart produkter som håller en lägre kvalitet. När du väljer en sort som Luktstopparen så kan du lita på att det inte kommer att vara farligt. Du kommer inte att skada skorna eller dig själv.

Applicera sprayen direkt i skorna. Lägg på ett tunt lager. Sen är det klart. Det enda du behöver göra är att vänta på att sprayen torkat. Sedan är lukten som bortblåst.

Om lukten fortfarande är kvar

Om du försöker att ta bort dålig lukt men ändå känner lukt kan det finnas andra orsaker. Det är inte ovanligt att strumpor kan orsaka en del problem. Om de är av 100 % bomull så är chansen större att du slipper lukt.

Prova att byta strumpor. Ett byte om dagen är bra nog. ta bort äcklig doft i skor Andra kan byta flera gånger om dagen. Byt så ofta du kan.

Du måste ta hand om fötterna också. Att tvätta fötterna i duschen är viktigt. Luktstopparen kan även användas direkt på fötterna.

Det är ju ingen vits med att bara behandla skorna men inte fötterna.