Om du vill ha rätt fuktighetsgrad på dina tabletter då ska du använda tablettslagning

När du ska tillverka egna tabletter måste du tänka på tablettslagningen. Om tabletterna blir för fuktiga är det svårt att pressa dem.

Genom hela tillverkningsprocessen och tablettpressning så måste tabletterna skyddas från alla möjliga typer av hot. TablettslagningEN måste ha rätt kvalitet.

tablettpress

Höljet på tabletten bestämmer hur fuktighetsbeständig den är. Drageringen på tabletterna kan smaka riktigt illa ibland. Tabletterna måste dessutom lagras mot fukt och smuts.

Mikrokristallinisk cellulosa används för att ge tabletterna dess klibbiga struktur. Du kan dosera upp till 20 %.

Man kan använda magnesiumstearat 0,5-1 % som släppmedel. Du kan köpa allt hos allt-fraktfritt.se.

Så gör du säkrare tablettslagning

Det finns flera metoder. Genom metodiskt arbete kan man se till att tabletterna inte förstörs. Det finns en hel del fakta att få. Då vet man vilka material som ger bäst resultat för tablettpressning.

Innehållet i tabletter får också betydelse för hållbarhet

Något som man kanske inte alltid tänker på är att tabletterna innehåll också påverkar hur de kommer att klara av lagring. Det är bra att använda ingredienser som tränger bort fukt. Då håller de längre i butiken.

Om man vill så kan man använda höljen också. filmdragerade tabletter
Tänk på hur du uppfattar medicinska produkter. Om den är krossad i förpackningen så kan den ju vara svår att få ur och att äta.

Det måste man tänka på innan tablettslagning kan börja. För att tabletterna ska ha ett optimalt skydd måste ingredienserna jobba tillsammans. Tabletten ska fortsatt vara effektiv och säker att använda.

Vatten och tabletter som används till medicin

Tabletter för medicin innehåller ofta vatten. Vatten kan reagera med andra material. Men visst vatten reagerar inte alls.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Den har en hög fuktighetsgrad på 10 %. Men det reagerar ändå inte.

Tablettens hölje måste ha rätt utformning och ingredienser

Ytan på tabletten fungerar som ett skydd. Höljet ser också till att den fukt som finns i tabletten inte försvinner. Om tabletten blir torr så blir den svårare att använda.

När man pysslar med tablettpressning måste blandningen vara enkel. Man får prova. Det finns också tillsatser till kapslar.