Nu kan du dricka din sockerfria Julmust utan dåligt samvete när du vill.

När julen närmar sig vill vi svenskar gärna dricka vår nationaldryck – Julmust. Men många blir sugna på att dricka julmust även under andra tider av året. Vad gör du när det inte finns någon julmust kvar i affären för de som vill dricka julmust året om?

Kanske har du en kolsyremaskin, för då är det enkelt att göra egen julmust. Då behöver du inte gå till affären för att köpa Coca-Cola, julmust eller vad du nu är sugen på. Du kan enkelt och smidigt göra din egen julmust med en Sodastream och ett smakkoncentrat från Aromhuset!

Ibland längtar man så mycket efter att dricka Julmust

Bild

Det finns ingen anledning att känna sig dum bara för att du längtar efter julmust trots att det var några månader sedan jul. Det är många som anser att julmust borde finnas i butikerna året om.

Det går lätt att göra egen Julmust med hjälp av smakessens och en kolsyremaskin. Det är billigt att köpa smaker till Sodastream och några av de bästa märkena hittar du hos Aromhuset. De vet hur julmust ska smaka och erbjuder supergod, sockerfri julmust!

Smakar påsk- och julmust likadant?

Är det så att julens överblivna must får nya etiketter och blir påskmust? Så går det knappast till, och det är inte heller så troligt att man häller över Julmust i flaskor med etiketter där det står påskmust.

I Sverige älskar vi lagrad julmust och därmed hade det verkligen inte varit några problem om det blev över efter jul. Julmust har ett bästföredatum. Därför går det inte att använda samma läsk hur länges som helst och bara hälla den på nya flaskor.

Det är också därför som smakessenser till Sodastream har blivit så populära på senare år. Om du använder Sodastreams smaker behöver du inte dricka gammal Julmust. Om du föredrar sockerfri julmust går det alldeles utmärkt. Du väljer helt enkelt smaker till Sodastream som är söta men utan socker.

Sockerfri Julmust är perfekt om du månar om din hälsa

Julmust zero, alltså sockerfri Julmust som smakar sött och gott är ofta ett bra val. Om du väljer en vanlig Apotekarnes julmust vet du ju att den söta smaken beror på att du får i dig en massa socker.

Många verkar ha kommit fram till att det inte är så nyttigt för oss människor att få i oss för mycket socker. Det här kan man se när det gäller Sodastreams smakessenser. Smakessenser som du använder med sin kolsyremaskin ska ju vara söta, men numera är det lätt att hitta sockerfria alternativ så att din Julmust, din Coca-Cola och din Sprite smakar precis som du vill.

Numera är det inte så att du måste acceptera sämre smak för att du dricker en zero julmust. Det är tvärtom många som tycker att en hembubblad, sockerfri julmust smakar bäst.

Nu slipper du köpa hem flaskor från affären när du längtar efter god läsk

Utöver att du mår bättre av att få i dig mindre socker kan du se fram emot hur en kolsyremaskin julmust är så lätt att göra. När du vill göra din egen Julmust behöver du bara bubbla vatten och tillsätta din goda smakessens. Voila! Ett glas med god läsk – precis som du vill ha den!

Gör din egen julmust hemma så behöver du inte släpa hem flaskor från affären. Det här är ju väldigt bra under högsäsong då du vill ha många flaskor av drycken hemma. Det kan vara väldigt tungt att dra hem backar med glasflaskor.

Bjud dina vänner på kall god julmust som du har gjort själv. Vill du bjuda på lagrad julmust låter du bara flaskorna stå ett tag och vips har du årgångsjulmust!

Vilken julmust är godast, din hembubblade eller den du har köpt?

Man kan prata länge om vilken Julmust som smakar bäst. En del tycker att Roberts julmust är bästa medan andra röstar på Apotekarnes. Bestäm själv – du behöver inte välja Harry Roberts julmust bara för att andra påstår att det är det enda rätta.

Många av de som har provat att göra egen julmust med kolsyremaskin upplever att det smakar mycket bättre. Du vill förstås hitta en god smakessens som du tycker om. Det gäller förstås särskilt om du vill göra sockerfri Julmust som är god och söt oh inte har någon konstig bismak.

Du kan köpa koncentrat för julmust online men var noga med att ta reda på hur det kommer att smaka innan du köper. Det kan du enkelt göra genom att kolla recensioner om olika smaktillsatser.
julmust pris
De som har provat recenserar olika koncentrat så att du kan hitta den smak som passar just dig.

Vi måste förstås komma ihåg att det med Julmust är som med allt annat här i livet. Ibland är det svårt att komma fram till vad som är bäst. Så är det både om du köper julmust i butik eller gör egen i kolsyremaskin i hemmet lugna vrå.

Vissa kommer alltid att hävda att hembubblad julmust inte är lika god som köpt julmust – eller tvärtom. Du får helt enkelt testa och se vad du gillar mest. En sak är säker, har du en kolsyremaskin kan du dricka Julmust året om och det är ju något som de vanliga flaskorna i butiken får svårt att slå!