Lottovinst Vad göra och inte göra

Var lotteri innehar en förteckning utav don som är bäst att göra samt somliga har saker som man inte skall göra.

“Köp inte i denna närbutik, ” skulle vissa kunna föreslå.

“Satsa på dessa siffror när det är den här tiden på månaden”, skulla andra föreslå.

Ehuru flera utav dessa “tips” till enorm del bygger på spekulation och skrock, är det ett litet antal mycket praktiska saker för dej att grunna på när man spelar på lotto.

Har du tid kvar att njuta utav dina vinster?

De flesta lotterier innehar ett par alternativ – ett fast summa eller 20 – till 30-års livränta – när man hävdar din jackpot.

Detta gäller för de flesta spelföretagen, men observera ej samtliga.

En del innehar blott möjligheten till livränta

Så vid spel på lotto med de riktigt stora vinsterna se till att du har tillräckligt med år kvar i livet att njuta utav din pengar.

Ta exempelvis fallet med Louise, en pensionerad servitris.

Vid (då) 94 års ålder, kan man knappt räkna med sej att hon skulle kunna vänta de 20 år som fordrades för hela hennes $ 5. 600. 000 jackpot skulle hinna betalas ut i form av livränta.

Hon startade ett rättsfall för tillgängliga spelföretaget (som råkade vara statens eget) att betala hela summan i förskott, men domaren dömde bort henne.

Om man tänker vinna de stora pengarna, se blott till att man har tid att göra det bästa utav dem. Klicka här för mer info

Lova inte dina Vinster till någon

Detta gäller om man har vunnit något lotteri, oavsett om det är en avdelning 7 pris i Australian Oz Lotto alternativt någon annan jackpott.

Det bör inte komma som en överrumpling för dig när familj och “vänner” abrupt kommer krypande när din oväntade jättevinst blir bekant.

Men detta betyder inte att man ska gå runt samt belåna dina slantar till dem, oavsett hur liten antal det kan röra sig om.

Jackpottvinnaren Keith Bryce lärde sig denna hemuppgift den disciplinerade vägen.

Strax efter att han hävdat sin avans, gav han $ 10. 000 var till sin mor samt syskon, tillsammans med ett löfte om mer framöver.

Tre år efter att ha vunnit, är Bryce nästan pank samt tillbaka i arbete som han slutade när miljontals dollar rann in.

Du kan lätt hamna i samma historia om man lovar dina slantar till vänner samt släktingar.

Var aktsam med att spendera för mycket

En sak man ej får förgät är att du kommer troligtvis att betala uppbörd på dina vinster från lotteriet.

Din jackpott kan komma att bli mer förbannelse än välsignelse om det visar sig att man har spenderat allt och på grund av detta har kvar att betala hundratusentals dollar i skatt som du ej längre innehar.

Samhället heller skatemyndigheterna tittar på inte heller emellan fingrarna alternativt är i synnerhet välvilliga mot tidigare lotteri vinnare som har gjort utav med alla sina slantar samt är tillbaka i fattighuset.

Så är fallet med Michael Carroll som vann $ 15. 400. 000 på British National Lottery.

Han spenderade snabbt det på lyxbilar samt accessoarer.

En dokumentär berättar historien om hurdan Carroll, nu nära nog pank, behöver belåna sina saker blott för att kunna behålla något utav all den flärd han köpt.

Förut Lotto miljonärer hävdar att vinna en jackpott är ett utmärkt chans att experimentera nya don och ge livet i en ny håll.

Om man innehar turen att vinna en jackpott, kom bara ihåg att det är något man kan njuta utav resten av ditt liv samt ej bara för de annalkande 365 dagarna.