Konsumentverket ryter till när Betsson missbrukat sin markställning så att en person sjuk i spelberoende spelat bort 6 miljoner

Betsson utnyttjade sin makt över spelberoende kund.

Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelberoende I 7 år. Spelmissbruket ökade och ökade under 4 år tills mannen helt tappade kontrollen över sitt liv och sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv reklam att spela mer och mer.

Mannen har spelat för större och högre belopp, upp till 220.000 kr dygnet. På några år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Mannen berättar att han haft VIP-status hos Betsson som en av deras bästa spelare.

Betsson skickade ofta flera mejl i veckan eller dagligen och ringde upp honom om han vann med specialerbjudanden om mer spelande för vinsten. Mejlen innehöll bonuserbjudanden, oftast med krav på att bonusen skulle omsättas mellan 10-35 gånger. Mannen fick ofta kort tid på sig att satsa opp bonusarna.

Då spelmissbruk är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning mot konsumenten, menar Konsumentverket. Betsson har utnyttjat sin makt över den spelmissbrukande konsumenten bedömmer Konsumentverket.

Spelföretagsreklam får icke utformas på ett för påträngande sätt säger Konsumentverket. Annonseringen får inte selektivt riktas mot svaga och extra utsatta målgrupper i samhället. Konsumentverket anser att de mejl som skickats till mannen bör falla in under “annat agressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Betsson förstod eller borde ha förstått att han inte hade kontroll över sitt spelande, uttalar Konsumentverket.

Då utvecklingen har gått allt mer mot onlinespelande betyder också att spelbolagen skaffat fler sofistikerade möjligheter att följa varje spelares transaktioner. Detta borde förbättra möjligheterna, menar konsumentverket, för spelbolagen att upptäcka spelmissbruk hos spelarna.

En som begärt att få en kommentar av Betsson utan framgång är Nyhetsbyrån Siren. Ytterligare artikel på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Fler och fler Betssonproblem dyker upp på Webben

Betsson casino är i blåsväder med många mer än Konsumentverket.

Reklamwebben i Svedala har oxå sin kamp mot Betsson som de har ett fakturakrav på 15 miljoner på.
Mer information finns på https://reklamwebben.com.

På många svenska hemsidor finns svarta listor att spela hos Spelföretaget betsson och Betsson olika spelbolag som Betsafe, Norgesautomaten med flera. Detta är icke en hemsida, snarare hundratals.

På konsument Europa förekommer det fall listade som ej fått ut sina pengar och vinster. Betssons villkor på nästan 30 sidor finstilt måste alla betssonkunder godkänna. Då detta är gjort, som regel utan att konsumenten ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill beslagta spelarens samtliga pengar och vinster om man så önskar.