Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Så vet du att det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Om du har influensa symtom så kan du ha snuva och hosta. Ibland kräks vi av symtomen.

virusskydd

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Våren 2020 drabbades många av coronavirus som också ger influensaliknande symtom. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Skydda dig mot smitta innan du drabbas av den

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Det finns även som pulver. Då heter det askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Går det långt kan du behöva intensivvårdas och det är inte en särskilt kul upplevelse.

Smitta kan lätt göra att du får influensa symtom. Hur kan du lyckas med detta? Det är inte så komplicerat. Köp inte handspriten. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Tänk handtvätt istället

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Skölj sedan av noggrant. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Man kan tro att handsprit är bättre än tvål. Men så är det sällan. Det viktigaste är att viruset dör. Det finns också luftburna virus. Det är bra med rena händer.

Alkohol dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukans virus. handdesinfektion apoteket Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Tvål och vatten räcker långt som metod. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Tänk på att andra kan ha influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Använd det på handtag. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

På så sätt kan du minska risken för smitta. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.