Kan jag städa med bikarbonat och bakpulver?

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man snabbt testa, men då man bara har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju undra om det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Det finns ju annat att tänka på också.

Bakpulver för bakning och annat

köpa

Bakpulver använder man ju till bakning. Bakpulver kan användas i många bakverk.

Tre ingredienser är allt som behövs för bakpulver, natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Om omständigheterna är rätt så kan man ju jäsa med bikarbonatet också.

Vad är skillnaden? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

Använd det till städning

Natriumbikarbonatet är en ren form av bakpulver. bikarbonat Att städa med den rena formen ger bäst resultat.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bäst resultat får man med den rena formen.

Om man ska göra smet så är det också bättre med originalet.

Bikarbonat passar de flesta behov

Blanda inte ihop natriumkarbonat och bikarbonat med varandra. Du köper dem på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man ganska snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Det är ingen fara bara du har saltet. Du kan baka med mindre mängder och ta bort fläckar. Tvärtom är inte lika bra.

Man kan ju använda bikarbonatet på en mängd olika sätt. Du kan till och med bleka tänderna.

Det går ju att variera sig också. Det mesta är möjligt!