Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Många är oroliga för coronavirus just nu. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Välj de metoder som fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

handsprit

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Därför tog alla handsprit slut. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Tvål och vatten räcker långt för att bekämpa coronavirus. Glöm alkoholprodukter. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Handsprit kan göra mer skada än nytta. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Virusen överlever spriten.

Du kan få torra händerna. Fettet löses upp. Att hålla på att göra så under längre tid kan ge uttorkade händer som kanske bildar sår och hudproblem för lång tid framåt. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Den katjoniska handspriten är mycket mildare mot din hy.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Det har aldrig varit enklare att köpa och att använda en bakteriedödande tvål

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

Genom att ställa ut bakteriedödande tvål i kök och på toaletter kan du få fler att ta detta viktiga steg. bakteriedödande medel Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Gör det till en rutin. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Köp gärna antibakteriell handdesinfektion som sprayflaska. Det ger ett extra skydd om du måste ta i ytor som kan ha både bakterier och virus. Medlet tar bort allt coronavirus.