Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Vi måste tänka på alla dem som ingår i riskgruppen för coronaviruset. Då måste vi använda bra handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Du vet inte om du kan smitta andra. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

dax

Köp inte hem flera liter handsprit. smittstopp Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Särskilt när du vill desinficera dina händer flera gånger om dagen. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Brukar du använda ytdesinfektion?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Prova att använda handskar.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Då får du ett säkrare hem.