Hur blir jag av med coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Några enkla medel finns det ändå. Börja med att tvätta händerna.

Så ska du tvätta händerna!

Handtvätt mot coronavirus är a och o. Lär dig gärna att använda antibakteriell tvål. Skölj inte bort tvålen för snabbt.

För bäst resultat kan man kombinera antibakteriell tvål med en liknande spray. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Därefter är det bara att spola av händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Det hjälper inte om du använder smutsiga handdukar, använd rena istället. Många väljer att köpa engångsservetter för att hålla koll på renligheten. Du bestämmer själv vad du ska använda.

Om du har otur så kan coronavirus finnas på jobbet

Rengör mer än bara händerna. Virus sprids lätt till våra dörrhandtag. Om man samlas kring badrummen kan det vara extra aktuellt.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Det räcker inte bara med en natt. Prova gärna en antibakteriell spray för ytdesinfektion. Det är lätt.

desinfektion

Glöm inte bort att spraya på sådant som kommer från butiken. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Produkter mot coronavirus är så enkel att använda.

Immunförsvaret och sunt förnuft

Många har börjat att äta C-vitamin. Är billigare i pulverform.
Behövs inte mer än något gram. Den gynnsamma effekt nås redan vid 0,2 gram. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

I USA säljer man kolloidalt silver som kosttillskott. smittstopp Man vet inte om det fungerar. Annika Dahlkvist blogg och läsa mer.
Spraya kolloidalt silver på saker som du köpt hem. Viruset dör. IONplus säljer som smör.

Många lyssnar till TV experten Anders Tegnell. Snart kan ingen följa de rekommendationer som utfärdas. Det är bäst om du kan hosta i armhålan.
Om förhållandena är de rätta kan coronaviruset leva i upp till tre dagar. Anders Tegnell har känt till det under flera år. Använd gärna näsdukar eller servetter. Gör det som fungerar för dig. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hur väl fungerar handskar och ansiktsmasker mot coronaviruset?

Bland produkter mot coronavirus finner vi förstås handskar och ansiktsmasker. Du kan använda handskar överallt. Se till att handskarna som du köper är virustäta. Rör inte vid ansiktet. Det är så som coronavirus kommer in.

Ansiktsmasken måste vara av klass 3. Det skydd som man kan köpa i handeln skyddar inte mot coronavirus. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Händerna är dina känselspröt. Oftast klarar du dig bra med en bra handdesinfektion. Särskilt om du samtidigt är noggrann med att inte pilla dig i ansiktet när du inte är säker på att dina händer är rena.