Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Desinfektionssprit har lurat många. Coronaviruset klarar av handspriten utan problem.

Handsprit på apoteket är inte nödvändigtvis det bästa valet

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

virusskydd

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Om du verkligen vill ligga steget före så kan du köpa en skonsam antiseptisk tvål som dödar alla virus på riktigt.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Glöm inte att tvätta händerna

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Det är inte samma sak om du har barn. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Ta det lugnt. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Försök att byta kläder så ofta det går. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Kläderna är nog inte smittade då. Du kan använda kolloidalt silver på kläder som har varit ute.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Handtvätt och rena ytor är a och o. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Du måste ha handtvål vid alla kranar. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Ha det i köket också. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!