Förverkliga din dröm och starta eget

Ett bra sätt att komma igång efter att ha starta eget är att bli återförsäljare av produkter som Grönfri.

Kanske kan du arbeta som giftexpert. Om man ska prova i kristider så är det läge att göra det snart.

Om man funderar på det så ser man att det är enkelt. Preparatet är hur bra som helst. Efter fyra år krävs det en ny behandling. Man blir nästan förvånad.

Ingen dag är den andra lik när man har en egen rörelse. Det växer ju mossa lite varstans. Tala bara om för kunderna vad du kan stå till tjänst med.

Starta

Så enkelt är det att starta eget idag

Du behöver inte börja i stor skala. Oftast klarar du dig med en stege. Dessutom kanske du vill ta med dig byggplast så att du kan skydda blommor och annat som växer omkring huset.

Medlet löser problemet på nolltid.

Tak är inte det enda som du kan arbeta med. Mossa växer ju inte bara på hustak.

När du väl kommer ut till ett jobba kan du kolla om det finns mer som skulle behöva rengöring. Fasader med alger och svarta prickar är vanligt, likaså plank fulla med alger. Det behöver inte ta lång tid alls.

Du kan då erbjuda att ta hand om detta för ett vettigt pris och på så vis kan du tjäna mycket mer på varje uppdrag. Du kanske redan har läst om Grönfri och vad det är för en produkt?

Här finns stor förtjänst att hämta genom smarta inköp. Det är vanlig Bensalkonklorid som det rör sig om. Påväxtfri Proffs är en konkurrerande produkt också med 25% Bensalkonklorid som verksam beståndsdel och betydligt billigare.

Välj styrka efter behov. Priset blir försumbart om vätskan blandas på rätt sätt.

Att takbehandla kostar skjortan. Du kommer att se att det är så. 10000 är inget ovanligt. Om inte ROT hade funnits så hade det varit ännu dyrare.

Lägg dig lägre i pris i början. 5000 kanske + ROT och du får 10000.

Vänta, det finns mer. Knyt kontakter direkt. Tala med säljarna om din verksamhet.

Oftast krävs det ingen registrering eller intyg. Du kan deklarera i din deklaration. Men ännu enklare är att du fakturerar via Frilans Finans som då betalar in skatt och pension till dig.

Kolla upp kunden innan.Många använder syna.se för detta ändamål. Välj hur du vill ta betalt.

Aktiebolag kan vara nästa steg i företagandet. Ansvaret blir inte ditt längre. En företagsförsäkring skaffar du tidigt, med olycksfallsförsäkring. Registrera sådant som företagsskatt och moms på verksamt.se via exempelvis e-tjänster.

Med tiden kan du skala upp om du skulle vilja det. Ibland kan du ta extra betalt vid veckoslutet. En bra sidoinkomst.

Har du redan kontakt med kunder som är intresserade?

Sätten är oändliga. När du starta eget måste du ha en plan.

Du kan till exempel få hjälp med att bygga en enkel hemsida som fungerar som visitkort och som gör det lättare för folk att komma i kontakt med dig. Alla kan se ditt företag på Facebook. Lokala Googleannonser som bara visas på din ort är ett annat sätt.

Prova Blocket eller olika forum på nätet. Prenumerera på Google alerts om spruta tak, ta bort alger, mossbekämpning etc.

Det viktigaste är att du annonserar så att folk vet att ditt företag finns. Dela ut lappar i brevlådor. Svårt är det inte. Dessutom kan du använda anslagstavlor för att hänga upp posters som berättar mer om din verksamhet. Butikerna har dem.

Så genererar du kunder.
algmedel
Hör dig för hos villaföreningar. Annonsera online.

Genom att planera dina inköp kan du tjäna ännu mer.

Kontrollera dina kostnader

Många gör misstaget att starta eget utan att vara beredda. Utrustning kan dessutom hyras eller lånas från jobb till jobb. Staten delar ut en del bidrag till företagare.

Vänta med att anställa tills verksamheten har kommit igång.