För bättre hantering av dina tabletter – använd magnesiumstearat

Tabletterna ser oftast bättre ut. Det är inte alls som tänker på att det måste finnas släppmedel i tabletter. I annat fall kan tabletterna fastna.

Släppmedlet magnesiumstearat ger ofta bra resultat vid användning. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. Då är de snabbt redo för paketering och distribution.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter Det rör sig faktiskt om en slags ätbar tvål som består av salt och som har två delar stearat och en del magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Oftast doserar du 0,5 till 1%. Du kan köra det i max 5 minuter. För lång blandningstid kan förstöra tabletten.

Magnesium stearat är vitt. Genom pressen formar du pulvret till tabletter. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Produktionen måste vara enkel och snabb

Idag är snabbheten viktig. Stansarna kan köra nonstop idag. Med en automatiserad process kan tabletterna dessutom köras direkt till paketering.

Inga mänskliga händer behöver lägga sig i produktionsprocessen och det minimerar också risken för att det kan komma med bakterier i tabletterna. Det är klart att det kan uppstå fel och då får man stoppa pressningen för att se vad som händer inuti industrimaskinen.

En maskin kan producera flera tusen tabletter i timmen. Då har den ett stanshuvud. Större maskiner kan ha andra kvantiteter. Då är det en verklig snabb tillverkning.

Inga tabletter fastnar i stansen. mikrokristallin
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Tillverkningen måste flyta på. Om en stans blir klibbig måste produktionen stoppas. Tablettstansen kan skadas.

tablettmaskin

Därför måste dosen av klibbmedel och släppmedel vara rätt.

Allt du behöver för en lyckad produktion finns hos allt-fraktfritt.se.

En väl planerad produktion är a och o

Tabletter kräver en del planering att tillverka. Det gäller särskilt släppmedel i tabletter.

Om du är noga spar du både tid och pengar. Det lönar sig alltså att undersöka vilken typ av släppmedel som man bör använda i god tid. Då blir det bäst resultat.

Men alla moment är viktiga du får inte slarva.