Det skulle kunna räcka med aromolja till att ge ditt hem en trivsam lukt

Det är enkelt att genom lätta medel så som aromatiska oljor få en bostad att kännas mycket trivsammare samt välkomnande. Massor av olika sätt att utnyttja aromolja välgörande möjligheter. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Det finns hundratals olika typer av AROMOLJOR samt eteriska oljor med fullkomligt olika dofter.

Spännande för dig att utforska det oändliga utbud av olika oljor som finns. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. En varm sommardag kan pepparmyntsolja eller eukalyptus ge lite svalka och kännas friska.

eteriska

Prova ut vilka dofter som passar dig och snåla inte på att utnyttja dem. Skaffa några doftkrus med ljus så kan du börja experimentera med olika oljor som gör dig avslappad och på gott humör. En välkänd webshop är allt-fraktfritt med massor av olika oljor som du kan prova dig fram.

Dofterna kan man använda på lite olika sätt. Under vintern så är tända ljus mysigt och det passar bra med ljusen som avger god doft och värme. eteriska oljor användning Det som passar bäst på vinter kanske inte passar alls på varma sommarkvällar.

Gör din egen munspray med en liten sprayflaska, vatten och 4-5 droppar pepparmintolja. Det är nödvändigt att skaka flaskan så innehållet blandas. Blanda i fler oljor för ännu med smak, det blir nästan som halstabletter eller godis, jättegod och frisk andredräkt och halslindring.

Har man barn i förskoleåldern så kan ett litet tips vara att se till att ha doften rosmarin hemma. Om man gnider denna aromolja bakom öron och runt hårlinjen så får man ett naturligt skydd mot löss. Detta beror på att de små blodsugarna inte står ut med doften som vi människor upplever som mycket positiv.

Du kan ge ditt morgonkaffe eller barnens kolsyrade vatten fullkomligt egna smaker.

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Du kommer upptäcka hur skoj det kan vara att ge ditt tråkiga kaffe en knuff med lite olika aromoljor.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. Du får full kaffesmak samtidigt som en stark smak av tex godis. Stjärnanisolja smakar bröstkarameller, pepparmintolja smakar polkagrisar och eukalyptusolja smakar eukalyptustabletter. Det är genom att mixa flera olika sorters aromolja du kan uppnå nya himmelska höjder. Ett billigare alternativ till exklusiva smakupplevelser finns knappast.

Är din arbetskamrat nere och lite hängig? Mixa en god kopp kaffe med godissmak och rädda hens dag. Pepparmintoljan i kaffe eller kolsyrat vatten ger också en välmående mage och frisk andredräkt.

Stanna inte upp i ditt experimenterande med olika smaker och dofter, tänk på att det finns oändliga varianter. Släpp skaparlustan fri ! Om du ser till priset kostar aromolja nästan ingenting per droppe. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.