Det är slut på handsprit på apoteket var kan du köpa desinfektionssprit nu?

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Det gäller särskilt mot corona.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

bakteriedödande

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Man måste vara försiktig. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Just nu måste du byta kläder oftare. Ta inte ytterkläderna med in. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Man kan spraya grönsaker och frukt. På så vis dödar du virus. Många tycker att IONplus och Holistic.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Alla ytor måste vara rena. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Har du en balkong kan du ta ut alla kassar dit och sedan desinficera varorna innan de plockas in i köket.

Den antibakteriella sprayen kan användas av alla. Finns det en kran måste det också finnas en handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Tvål fungerar lika bra i köket. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!