Dessa är symtomen för smittats av coronavirus

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. När pandemin nådde Europa fick vi mycket mer information om detta virus. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Nu vet man även att djur kan smitta oss människor. Det är inte så besvärligt som det kan verka. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

handdesinfektionsmedel

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Då kan du smitta andra. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Vet du om du har smittats av coronavirus?

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Feber är ett vanligt symtom. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Vissa tror att de har drabbats av influensa istället. Det är vanligt med huvudverk. Andra symtom kan vara andnöd. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

coronavirus har olika effekt

Symtomen varierar vid coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Behöver du testa dig?

Det här är en fråga som kan bli aktuell om du upplever att du har flera av de kända Corona symtomen. Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. antibakteriell spray Det säljs fortfarande i Sverige men får inte marknadsföras som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. coronaviruset dödas om där finns något. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.