Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Att brygga eget öl och ta sig igenom alla processer i bryggeriet hemma är lättare än vad man tror.

Kan man brygga utan bryggsocker?

Att vara förberedd är viktigt

Något som ska sägas är att man alltid måste förbereda sig väl inför en bryggning. Det har ingen betydelse vad det handlar om. Om man inte är med så kan det gå illa.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Använd malt

Det är viktigt att tillsätta en dextros. Men köp inte dextros i butiken. Köp hem de rätta grejorna först.

Sockret ger alkohol. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Sist av allt häller man i bryggsockret.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. druvsocker pris Om man häller på mer så blir det mer cider av det hela.

Det finns en risk för att ölen blir tunnare med sockret. Det bästa är nog att prova olika blandningar tills man hittat rätt.

bryggsocker

Handla dextrosen online för bästa pris

Köp alla ingredienser innan du börjar brygga. På webben finns allt du behöver. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

Online finns det ytterligare information som du kan använda dig av för att lyckas med ditt öl.