Bjud på sockerdricka vid nästa kalas

Det är vanligt med barn på familjedagar. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Det livar upp bålet.

Sockerdricka blir aldrig fel när det är kalas hemma

bubbelvatten

Alla har druckit sockerdricka som läsk någon gång. Det är klassiskt svenskt. LäskEN smakar inte riktigt på samma sätt idag som den gjorde än gång i tiden.

En smak som uppskattas av både vuxna och barn. Det är en lättsam dryck. Vissa varianter är sötare än andra. Du kan välja att göra en egen variant med mindre socker.

Aromhusets läskkoncentrat sparar på sockret i sina produkter. Prova också Aromhusets egen serie. Båda finns på ALLT-FRAKTFRITT.

Läskoncentrat istället för läsk från butiken

Nu kan du göra egen sockerdricka. Skapa ditt eget bubbelvatten på nolltid. Så styr du över smaken. Man vet aldrig när det kan komma till användning.

Sockerdricka smakar päron och citron. I begynnelsen var det Saturnus som hade den bästa aromen för sockerdricka. Idag använder Aromhuset samma essen i sina koncentrat.

I bålet så vill du inte att läsken ska ta överhanden. Då kan du skala ner på koncentratet. Sedan så blandar du som vanligt med andra ingredienser. Inga barn ska dricka bål med alkohol i.

Hur mycket mineralvatten med smak dricker du?

Att minska sockerkonsumtionen verkar vara synonymt med att sluta att dricka sockerdricka. Det måste inte vara så.

Om du ändå vill dricka läskEN så kan du prova Aromhusets smaker med mindre socker.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Mineralvatten som smaksätts är inte farligt. Läskkoncentrat Socker är inte farligt per automatik. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Om man inte äter så mycket socker blir man bättre på att känna smak.

Servera snyggt

Tänk på att mycket handlar om presentation. Det är klart att den läsk som du gör hemma inte ser så proffsig ut som den som säljs i en butik. Men det kan fortfarande se mycket inbjudande ut. Servera i egna glas.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Testa och se vad som fungerar. Var inte rädd för att garnera.

Skär ner en bit extra citron. Det finns en mängd andra kombinationer du kan prova också. Det uppfattas som friskt.