Askorbinsyra som är C-vitamin innebär att vi mår bättre

Förmodligen vet du vad C-vitamin är för någonting även om du ej hört talas om askorbinsyra. Dessa två saker som är detsamma krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyra räknas som antioxidant och dessutom organisk syra. Dock ej samma sak som citronsyra.

Den som har god koll på vitaminer är medveten om att C-vitaminet är fantastiskt centralt. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Den som vet med sig icke inta tillräckligt med frukt som innehåller syran kan med fördel nyttja kosttillskott.

Det visste du inte om askorbinsyra

Mycket fakta om askorbinsyra finns att tillgå. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men flertal väljer likväl att säga C-vitamin. Vi vill gärna icke drabbas av C-vitaminbrist därför att det här kan medföra till exempel farliga sjukdomar och skörbjugg. c vitamin Vår hud behöver askorbinsyran för att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Många tänker kanske C-vitamin förkylning, men det är icke så enkelt att man kan nyttja sig av denna syra därför att hastigt bli av med snuva. Dock kan C-vitamin ha positiva effekter men man kan inte hoppas på mirakel.

Något som man ska fundera på vad beträffar den här typen av vitamin är att lång varmhållning och flera uppvärmningar av mat som innehåller askorbinsyra leder till att den bryts ner. Således borde maten ej värmas allt för många gåmger.

Om du har besvär med grönt hår så kan du askorbinsyra köpa för att bleka det till normal färg igen. Användandet av askorbinsyra för dessa syften brukar resultera I gott resultat.

Det finns även vissa risker med C-vitamin

Det är farligt att ej få i sig tillräckligt med vitamin C. I Sverige har vi tillgång till bra matvaror vilket innebär att skörbjugg trots allt icke är så vanligt. Men brist kan likväl leda till att man mår sämre och till att kroppen ej fungerar så bra som den borde så det är inget man vill riskera.

Överskott försvinner skyndsamt med urinen därför att syran är vattenlöslig, även ifall man ska vara aktsam. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

2006 rapporterades att askorbinsyra samt natriumbensonat kan resultera I en farlig reaktion. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är sant.

askorbinsyra

Köp askorbinsyra I fysisk butik eller på nätet

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Den finns i hyllan med kryddor. Flertal väljer bort frukten eller minskar på den och kompenserar med c-vitmin oralt I pulverform.