Är handdesinfektion bra?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Vi har en allvarlig sjukdom som sprider sig. Hela samhället kan krascha. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

antibakteriell

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Experterna säger att handsprit mot virus inte är så effektivt som man kan tro.

Även om handspriten är bakteriedödande är det inte säkert att den rår på de bakterier och virus som vi vill skydda oss mot. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

använd

De virussorterna smittar fortfarande. Då vill man inte också bli coronasmittad. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Du bör välja en bra tvål istället för handsprit mot virus. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Det är inte bara om du själv upplever influensa symtom som du ska desinficera händerna med en bra antiseptisk tvål. Arbeta in en vana för det. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Kommer du ihåg att använda ytdesinfektion

Tvätta händerna noga varje dag. virusskydd Men så går du och tar i handtag där andra som bär på smitta har lämnat den efter sig. Så kan du ju inte göra.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Den kan du använda överallt.

En bra bakteriedödande spray kan också användas på andra ytor som möbler, matvaror och sådant som du kommer hem med. Det kan minska smittan. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Sprayen löser det problemet.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. En vattenbaserad handdesinfektion gör sedan arsenalen komplett.