Lotterier Hurdan allting började Del 8 av 8

Här tar vi glimt på:

• Betalning av vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar genom en försäkrings backup.

• I vissa länder är ej lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Betalning utav vinster

Vinster behöver inte nödvändigtvis betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på många lotteri deltagare.

I somliga länder, får vinnaren välja emellan en livränta ersättning samt en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant alternativt engångsbelopp) är ett “mindre” belopp än det annonserade (livränta) jackpotten.

Medans detta varierar en del beroende på land samt bolag och hurdan vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med omkring 1/3 av den annonserade jackpotten.
På grund av detta kan en vinnare av en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter räkna med sej $ 33. 333. 333 netto efter att gällande inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer tillgängliga det maxima beloppet betalas detta oftast ut under en cykel utav 20 till 30 år.

Somliga lotterier särskilt de som offererar ett livstidspris, erbjuder ej ett klumpsumma alternativ.

På somliga onlinelotterier, är de årliga betalningarna endast $ 25. 000, med en saftigare betalning under det sista året.
Denna typ utav avbetalning mestadels händer genom investeringar i regeringsstödda aktie.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar igenom en försäkrings backup.

Men det är så flera besegrare som väljer en klumpsumma, eftersom de tror att de kan få en bättre förtjänst på sina investeringar på andra håll.

I vissa länder är ej lotterivinster beskattningsbara, så det finns inga skattekonsekvenser att filosofera på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien samt Förenade kungariket betalas alla priser omedelbart ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är samtliga vinster skattefria samt vinnaren kan välja att få ett engångsbelopp eller livränta med avseenden på Jackpottvinster.

I AMERIKA innehar federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje part i substitution mot rätten till lotteri livränta inte är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Framför är en klumpsumma föremål för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det inte finns vinstlott för ett lotteri, Lotto eller Bingo används jackpotten till en så kallad Rollover, då priset förs över till följande vecka och detta kan mestadels leda till ansenlig ökningar i vinster.

Om ett lotteri träffar en viss tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bli automatiskt överförd till den lägre nivån utav besegrare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning av den 22 september 2007 ledde detta till att totalt 20 vinnare delar en Roll Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 upptäckte Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mall i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes av Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs dän från hyllorna, och blev det första spel någonsin att stoppas på grund av detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, förut statistik expert, hade vunnit fyra annorlunda jackpots på flertal miljoner dollar i Texas från förvärv av annorlunda skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mall till var och när de segrande lotterna såldes, samt att expert Ginther hade räknat ut detta mönstret.
Detta var som du allaredan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hur det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo och dagens spel på webben med samtliga dessa typer tillgängliga på webben samt med skraplotter som är en ganska så nymodig form utav spel.