Lotterier Hurdan allt började Del 2 utav 8

• Första noteringar om lotterier att erbjuda till salu

• Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som fortfarande finns.

• När det moderna Lotto föddes.

• Frankrike, 1539-1789

• Det första franska lotteriet, detta ansats var ett fiasko,

• England, 1566-1826

• Dessa mäklare blev så småningom de moderna börsmäklarna

• Den engelska statens Lottery fanns från 1694 till 1826.

De första noteringarna om lotterier att offerera biljetter till salu med priser i form utav pengar hölls i det 15th århundradet.

Olika orter höll offentliga lotterier att ackumulera in slantar till stadens befästningar samt för att hjälpa de fattiga.

Stadens förteckning Gent, Utrecht, samt Brygge tyder på att lotterier kan vara ännu äldre.

En befattning daterad 9 maj 1445 på L’Ecluse hänvisar till att samla in pengar för att bygga murar och befästningar i staden, med ett lotteri på 4304 biljetter och totala prissumman på 1737 floriner.

I det 17th århundradet var det rätt så standard i Nederländerna att anordna lotterier för att samla in slantar till de fattiga alternativt för att ackumulera in slantar för alla typer av offentliga användningar.

Lotterier visat sig vara mycket populära samt hyllades som en smärtfri form av beskattning.
Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som ännu finns.

Den första registrerade italienska lotteriet hölls den 9 Januari 1449 i Milano anordnat av Golden Ambrosian republiken för att bekosta kriget mot republiken Venedig.

Det var i Genua som Lotto blev mycket poppis.

Folk användes för att satsa på namnet på Stora rådets ledamöter, som alla drogs utav en oförutsedd med fem utav 90 kandidater var sjätte månad.

Denna art av spel kallades Lotto eller Semenaiu.

När människorna ville investera oftare än dubbelt per år, började de ersätta kandidaternas nickname med siffror och det moderna Lotto föddes.

Frankrike, 1539-1789

Kung Frans I av Frankrike upptäckte lotterier under sina kampanjer i Italien och beslutade att arrangera ett sådant lotteri i sitt rike för att assist de statliga finanserna.

Det första franska lotteriet, Loterie Royale, hölls i 1539 och godkändes med edikt.
Detta försök var ett misslyckande, alldenstund biljetterna var mycket kostsamma och de sociala klasser som hade råd med dem motsatte sej projektet.

Under de ett par följande århundradena förbjöds lotterier i Frankrike eller, i vissa fall, tolererades bara med begränsningar.

England, 1566-1826

Även om den engelska regerngen troligen först experimenterat med lotterier samt liknande dobbel, är det första noterade officiella lotteriet som startades av furstinna Elizabeth I, år 1566, och drogs i 1569.

Detta lotteri var för att ackumulera in pengar för “reparation utav skatter samt befästa riket samt sådana don. ”
Varje biljett ägare vann ett pris, och det totala värdet av priserna motsvarade de pengar de satsat.
Priser var i form utav silver plattor samt andra värdefulla råvaror.

Alltså var lotteripengar staten fått in ett räntefritt lån till regeringen under de tre år som biljetterna såldes.

Under efteråt år sålde regeringen korrekt bit till mäklare, som i sin lycka anlitade ombud samt löpare för att avyttra dem.

Dessa mäklare blev så småningom de moderna börsmäklare för annorlunda kommersiella satsningar.

De mesta folk hade inte råd med hela kostnaden för en lott, så mäklare skulle avyttra aktier i en biljett, som resulterade i biljetter som utfärdats med en anteckning som “sextonde” alternativt “tredje kategori. ”

Många privata lotterier hölls, bland annat för samla in pengar till The Virginia Company of London för att backa upp sin bosättningspolitik i Usa på Jamestown.

Den engelska staten Lottery fanns från 1694 till 1826.

Således fanns detta engelska lotterie i över 250 år, tills regeringen under beständig tryck från oppositionen i parlamentet, förklarade ett final för lotteriet 1826.

Detta lotteri hölls till åtlöje av modern kommentatorer som “den sista kamp spekulanter om allmän godtrogenhet för popularitet till sin sista döende lotteri. “