Bingo på nätet ger mer flexibilitet

Att spela bingo på nätet har blivit otroligt populärt. Svenska bingospel har jämt haft massor medverkande och fler har de blivit sedan det blev möjligt att spela bingo på internet. Precis som allt spelande har ökat drastiskt sedan webben gjorde det genomförbart att spela komfortabelt hemifrån sitt eget vardagsrum, så har bingo också vuxit till ett oerhört koncept som i stort sett alla känner till.

HÄR finns bingot med bästa vinsterna – Ladbrokes Svenska Bingo

Bingo går ut på att man köper en bingobricka som är förtryckt med en del sifferrader, dessa är koordinerade med bokstäver så att varje ruta på brickan har en siffer-bokstavskombination, t ex B12, alternativt E8. En bingovärd läser upp framslumpade kombinationer och bingospelaren markerar i sin tur den motsvarande rutan på sin bingobricka. När man har fått en full rad så skriker man ut «BINGO!» i bingohallen och den som först får bingo är i regel huvudvinnaren.

När man spelar bingo online så sköts allting med hjälp av datorn, så det finns ingen risk att man skulle undgå någon vinst. Lite av det sociala som följer med fysisk bingo i en bingohall går ju förlorat när man spelar bingo online, men upplevesen är fortfarande rafflande samt upplyftande.

Alla spelsajter värda sitt namn, såväl svenska som utländska, har en avdelning för bingospel. Sedan finns det spelsajter som självfallet säljer sig som bingosajter först och främst, några av dessa i Sverige är Ladbrokes Svenska Bingo, Caliber Bingo samt Ladbrokes Svenska Bingo.

För att kunna spela bingo online så behöver man införskaffa ett medlemskonto på en spelsajt som erbjuder bingospel. Det är i allmänhet väldigt lätt och tar fem-tio minuter. Därefter för man in lite pengar på sitt spelkonto och kan börja spela bingo direkt.

När man skaffar ett nytt spelkonto så bör man jämt jämför de annorlunda sajterna först och en av de viktiga aspekterna att undersöka är vilka typer av bingobonus som erbjuds. Många gånger kan man få en stor bonus på sin allra första insättning, vilket skänker en massa gratisbingo att njuta av. Detta är naturligtvis bra för att man får extra pengar att spela för, men det skänker en dessutom en chans att prova lite annorlunda bingospel innan man börjar spela för de pengar man har tagit från sina egna.

Bingo har i Sverige anor från 1960-talet. Det blev snabbt ett mycket uppskattat koncept och med Bingolotto på 1990-talet var det över en miljon personer som spelade bingo varje vecka. Det populära TV-programmet som förenade människor över samtliga gränser och bjöd på allt från miljonvinster till uppträden av världsstjärnor leddes under sina glansdagar av Leif «Loket» Ohlsson. Bingolotto finns än idag, men har betydligt mindre publik än tidigare, måhända för att folk föredrar att spela bingo på webben istället för framför TV:n.

Kravet på smidighet i vardagen är idag enormt höga vilket är den troligtvis största anledningan till varför bingo på webben har blivit så omåttligt populärt.