Att skrapa lotter via nätet kan göra dig till miljonär

Det har blivit allt mer vanligare att människor köper skraplotter via internet. Flera är vi som älskar att skrapa lotter, testa vår lycka för en billig penning och hålla förhoppningar om ekonomisk oberoende livfull. Samtliga måhända inte skrapar lotter i förhoppning om att kamma hem högsta vinsten, men det är helt klart något vi är många som drömmer om. Skraplottfakta: Här.

Triss är vår mest populära skraplott, men på senare år har det dykt upp allt fler. Tialotten är idag också populär, man vinner inte lika rejäla summor, men insatssumman är å andra sidan också lägre. De flesta av oss kan undvara någon tia i veckan för att hålla drömmarna levande.

När man spelar trisslotter på traditionellt vis så handlar man först en lott eller två (alternativt fem!) hos sitt lokala spelombud. Somliga skrapar lotterna på stående fot medan andra hellre suger på karamellen och i det närmaste utför en ringa ceremoni vid skrapningen. Några skrapar rutorna omsorgsfullt en för en tills allting av det översta skrapskiktet är väck, andra skrapar fram siffrorna i ett kör för att så snabbt som möjligt få reda på om man har fått en vinstlott alternativt en nitlott.

När man handlar sin skraplott på nätet så missar man själva skrapandet, datorn gör jobbet åt en. Men man kan fortfarande välja hur man vill skrapa fram sina rutor – en och en, eller allt samtidigt. Man slipper också sitta och titta igenom sina rutor för att upptäcka en eventuell vinst, datorn meddelar en ifall man vann.

Man kan införskaffa skraplotter online på ett flertal spelsajter, t ex svenskaspel.se (här finner man t ex Triss skrap), svenskalotter.com och lyckoskrapet.com. Det finns hur många olika varianter av skraplotter som helst och man gör klokt i att granska vinstodds, vinstplan och – självfallet – lottpris innan man ska spela skraplotter på nätet.

När man drömmer om ett liv i frånvaro av ekonomisk kamp så är det lätt hänt att man skapar sig en vana att skrapa lotter. Är man aningen old school så kanske man uppskattar ritualen att gå ner till spelombuden en bestämd veckodag och köpa ett förutbestämt antal skraplotter. Man utför sin skrapningsritual – hur den än ser ut – och önskar att det en vacker dag kommer att bidra till högsta vinsten, eller åtminstone skapligt mycket pengar.

För modernare personer är det smidigt att ha åtkomst till sin skraplott på webben, man loggar in på sitt spelkonto och handlar sina lotter där, man slipper lämna hemmet och i fall att man vinner så har man redan organiserat för sig beträffande utbetalningar osv.

När det gäller vilken variant av spelande som helst så är det relevant att man har kontroll på sig själv, att lägga ut småsummor på lotter samt betting verkar harmlöst, men om speldjävulen får ett fäste om en så blir småsummor raskt stora summor och den onda cirkel uppstår när man ständigt tänker att det är just kommande lott eller spelrunda som innehåller storvinsten. Många människor går i spelfällan och får besvärliga problem – både ur ett ekonomiskt samt psykologiskt perspektiv – med att ta sig ur beroendet.

Att handla en skraplott online ibland är självfallet ingen fara och att ha en avlagd spelsumma per vecka är en god idé för att hålla koll på sina spelutgifter.